30 Mayıs 2014 Cuma

Beyaz Unsuz Şekersiz Hamur İşleri



Mutfakla aranız nasıl? Yoksa sadece yemeği seviyor uğraşmayı uzmanına mı bırakıyorsunuz? Belki de üç beyazdan uzak dur kuralına uymak için hamur işlerini tamamen unutuyorsunuz.

Haklısınız. Eskiden mutfaklarımızda sanayi işi şeker yoktu. Un değirmende öğütülür bir çok kimyasal işleme uğramadan soframıza gelirdi. Yağ deseniz bugün sağlık ve beslenme uzmanların vurguladığı gibi tereyağ ve zeytinyağından ibaretti. Neden günümüzde de bunları kullanmayalım. O vakit işte size çok güzel bir tarif kitabı. BEYAZ UNSUZ ŞEKERSİZ HAMUR İŞLERİ.

"Üç beyazsız ilk yemek kitabı. yüzde yüz doğal yüz tarif." Alt başlığıyla satışa çıkan kitap 2006 yılında Türkiye"nin en iyi sağlık ve beslenme kitabı olarak Gourmand Ödülü almış. Ben eşimin yaşadığı sağlık sorunundan sonra acaba daha sağlıklı hamur işleri nasıl yapılabilir diye araştırırken bu kitabı bulmuştum. Tariflerin büyük bir bölümünü uyguladım. İnanılmaz başarılı tarifler, oldukça lezzetli sonuçlar elde ediyorsunuz. mesela kek yaparken şeker değil pekmez kullanıyorsunuz. Un olarak sadece tam buğday unu var. Yani beyaz un yok. Yağ tereyağı ya da zeytinyağı. Ölçüler birebir tutuyor, ilave olarak ekleme yapmanıza gerek kalmıyor.

Anne kızın hazırladığı bir kitap bu. Birinci bölümde NE YERSEK OYUZ başlığı altında ESKİ TOPRAKLAR NEYLE BESLENİYORDU açıklanıyor. Ardından neden şekersiz, tariflerden kullanılan alternatif malzemeler neler? açıklamaları yapılıyor.

Ne kadar acemi olursanız olun bu kitapla sadece yazılanları uygulayarak aileniz için hem sağlıklı hem de lezzetli hamur işleri ortaya koyabilirsiniz.

Şimdiden afiyet olsun.



Kitabın adı    BEYAZ UNSUZ ŞEKERSİZ HAMUR İŞLERİ
Yazar            Arzu Aygen - Ülfet Aygen
Yayınevi       Hayy Kitap
Yayın yılı     2012
Sayfa sayısı  290

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder