8 Ağustos 2014 Cuma

SEN GELMEDEN ÖNCE / Judith McNaught







Ah benim bu uslanmaz romantikliğim işte bu kadınla başladı. Bilen bilir Judith McNaught tarihsel aşk romanlarının kraliçesidir. Kendisi de pek şık bir kadındır. wikipedi.deki tanıtımda şöyle diyor

"Judith McNaught (d. 14 Mayıs, 1944) Kitapları, 30 milyondan fazla basılmış ve New York Times en çok satanlar listesine birkaç kez girmiş, ABD'li, aşk romanları yazarı. 19 yy'ın ilk başlarında, İngiltere'de geçen tarihi aşk romanları ile bu tarz romanların öncüsüdür. Daha sonra 50'den fazla yazar Judith McNaught'un izinden giderek, aynı stilde yazmaya başlamışlardır. Ayrıca CBS radyo kanalının ilk kadın yapımcısıdır."

Gerçekten de öyle... ben onun kitaplarını kopyalayarak çoğalmış kitaplara şahidim. Yazarın diğer tüm kitaplarını okumuştum. Bu kitabını ise eski bir baskı olarak yeni üye olduğum kütüphanemden edindim. Tabii iki günde bitti. Bu kadının romanlarındaki kadın karakterlere hayranım. Güzel, gururlu, güçlü, sağlam karakterli kadınlar...tabii hak ettikleri erkeklere de kavuşabilen şanslı kadınlar. (Laf aramızda bir süreliğine kendimizi peri masalına kaptırıyoruz, sonra gerçek dünyaya dönüyoruz ama neyse. Hanımlar beni anlamıştır:))))

SEN GELMEDEN ÖNCE  güzel mürebbiye Sheridan ile Lord Stephen'ın rastlı olarak başlayan karşı konulmaz aşk hikayesini anlatıyor. Hikaye enteresan bir kazayla başlıyor, sonra hafızasını kaybeden güzel Sheridan kim olduğunu bilmeden, ama karakterinin izlerilerini taşıyarak, güçlü Lord.un himayesine alınıyor. Lord (genelde bu romanlarda böyledir) çok farklı ve güzel kadınla birlikte olmuştur, tüm kadınlar peşindedir ama o evlenmeye, daha doğrusu yuları kaptırmaya karşıdır. Ama işte aşk...ne demişler herkesin bir planı vardır ama kaderin de bir planı vardır.

Mutlu sonları seviyorsanız, tarihi romanlara hayransanız ve bu kitabı okumadıysanız olmazzz.  Keyifli okumalar,


Kitabın adı       SEN GELMEDEN ÖNCE

Kitabın yazarı   Judith McNaught

Yayınevi          Epsilon

Basım yılı       2005 (elimdeki baskı buydu ama farklı kapakla yenileri de satışta)

Sayfa sayısı    392

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder