13 Kasım 2014 Perşembe

Ayşe Kulin'in Radikal Kitap ekinde yer alan röportajı



Ayşe Kulin ve başka bir kaç yazar ile ilgili arkadaş arasında zaman zaman tartışırız. Konu ISMARLAMA KİTAP YAZMA meselesi. Bazı arkadaşlarım özellikle liste yazarların yayınevi siparişi ile kitap yazdığını söyler. Haklı olabilirler, sonuçta bu işin bir yerde ticaret yönü de var. Öyle olmasa o yazarların kitapların ilk baskıları yüzbinler yapmaz. Yatırım olarak düşünülmeyen kitapların reklamı da yapılmaz. Bugünlerde bir çok romanın çeşitli mecralarda reklamlarıyla karşılaşıyoruz.  Ülkemizde ve dünyada bu iş bir ticarete dönüşüyor doğrudur. Hatta bazı kitaplar senaryolaştırılma ihtimaline göre yazılıyor.

Ben hep Ayşe Kulin'i ayrı bir yere koyarım. Kendisi bir röportajında özellikle biyografi yazması için sayısız teklif aldığını belirtmişti. Biyografi yazmanın çok zor, yazarın elini çok bağlayan aynı zamanda bir çok insanı lüzumsuz yere gücendiren bir iş olduğundan bahsetmişti. Sonuçtu ADI AYLİN, FÜREYYA, TÜRKAN birer biyografidir. Yazar yeteneğini çok güzel konuşturmuştur.

Size İstanbul Kitap Fuarı'nın devam ettiği bu günlerde sevgili Ayşe Kulin'in RADİKAL KİTAP eki tarafından yapılan bir röportajını aktarmak istiyorum. Yazarın yeni kitabı HANDAN'ın konuşulduğu röportaj benim ilgili çekti. Ama önce HAYAL'i okuyacağım....

Sevgiler,


http://kitap.radikal.com.tr/makale/haber/ayse-kulinin-guclu-kadinlari-408850

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder